torsdag den 25. august 2011

"Tænk lige over dette..."

Jeg har efterhånden kunnet læse mig til andres erfaringer med at blogge om politiske emner, og har derfor holdt mig fra det indtil videre. Nu kan jeg dog ikke holde min (skriftlige) kæft mere, for jeg er blevet både lidt provokeret og forarget over en statusopdatering der florerer på Facebook for tiden;

"Kære venner
Tænk lige over den her inden i donerer til afrika indsamlingnen.
I Danmark har vi børn der går i seng uden at spise.. Ældre og syge der ikke får medicin.. Psykisk syge uden behandling.. Tropper uden ordentligt udstyr ..... Men vi donerer millioner til andre lande, i stedet for at hjælpe vores egne først! 99% af jer vil ikke have modet til at kopiere."


Og tanken bag er jo sympatisk nok - vi behøver ikke kigge ret langt for at finde nogen der har brug for hjælp, og de skal ikke overses.

Problemet er bare, at de to ting; manglerne i det danske velfærdssamfund og nødhjælp til u-landene, ikke rigtig kan sammenlignes (i hvert fald ikke når det kommer til det den enkelte dansker kan gøre).

Som privatperson er der ikke meget du kan gøre for at sikre at ældre og syge får deres medicin, at alle danske børn går mætte i seng, at psykisk syge får den behandling de har brug for, og at de danske tropper har det nødvendige udstyr.
Det er ting der kræver faglig ekspertise, politisk vilje, og en hel del flere penge, end de - trods alt - små beløb den enkelte dansker opfordres til at give til Afrika-indsamlingen og andre nødhjælpsprojekter.

Selvfølgelig kan man hjælpe nogle af samfundets svageste via organisationer som Dansk Røde Kors og Mødrehjælpen, men ikke i forhold til ældres medicin og psykisk syges behandling. Og de danske tropper er der vist ingen hjælpe-organisationer for, når det kommer til udstyret.

Hvis du vil være med til at gøre en forskel for dem, så sæt dit kryds ud for nogen der prioriterer de sager højt, næste gang der er folketingsvalg. Og smid da også gerne lidt penge eller frivillige timer efter de nationale hjælpe-organisationer.
Og vil du ikke hjælpe nødhjælpsorganisationerne, står det dig naturligvis frit for, og er helt dit eget valg. Men det har intet at gøre med de dårlige forhold i Danmark, så lad være med at gemme dig bag dém og bruge dem som undskyldning. Det er sgu for fattigt!

2 kommentarer:

  1. Helt enig. Jeg skrev selv denne... http://wp.me/s1eEFu-kopieret

    SvarSlet