søndag den 7. november 2010

"Nyd det nu, tiden går så hurtigt"

Alle synes tilsyneladende, at spædbørn er det allerbedste i hele verden.

"De er så søde når de er helt små."

"Jeg kan slet ikke huske at min lille Ferdinand var så lille"

"Nyd det nu - den første tid kommer aldrig igen"

Og jo, Barnet var da helt forrygende de første par måneder af sit liv. Hun sov max tre timer ad gangen, græd mindst to timer i døgnet, spiste hele tiden, kunne nærmest ikke se og havde cirka tre typer gråd - og intet andet - at kommunikere med. Sikke en fest!

Til gengæld kan hun nu, knap ti måneder gammel, en masse sjove ting. Hun kan sige sjove lyde, lave sit farlige ansigt, kaste pastakruer i ansigtet (og på gulvet) hurtigere end vi kan nå at sige "skal du have en til", kravle, rejse sig op og tromme i sofaen, hive katten i halen når hun finder den og trykke på alle knapperne i musikbogen samtidig, og dermed lave et unikt remix af syv børnesange.

Jeg synes klart ti-måneders-Barnet er sjovere end to-måneders-Barnet var. Og jeg glæder mig også til hun finder på (og lærer) endnu flere ting. At gå, selv bygge klodse-tårnet op når hun har væltet det, lege med federe legetøj som Duplo og togbane (det glæder Faderen sig også til), og ikke mindst; at tale.
Måske er jeg en lille smule fag-nørdet som uddannet journalist og dansklærer, men for mig bliver et af de store højdepunkter, når hun begynder at sige fantastiske ting som "stu-stu", "min fars beging" og senere; "mor, med dit nye hår ligner du Tine fra xfactor rigtigt meget. Altså hvis hun var gammel og havde en tyk mave. Og en tyk numse" (ja undskyld tyveriet, Superheltemor, men det er sådan en skøn kommentar, at jeg måtte låne den herinde - sig til, hvis det ikke er i orden.)

Pointen er, at nok er spædbørn nuttede og fine. Men babyer og børn er skægge, fjollede og fantastiske. Og teenagere sover længe. Jeg glæder mig til de næste mange år! :-)

3 kommentarer:

  1. Du har fuldstændig ret, 2-måneders babyerne var søde og nuttede, men 10-måneders babyerne er sjove, skægge, søde og alt muligt andet. Og jeg har en fornemmelse af, det kun bliver sjovere i fremtiden :-)

    SvarSlet