lørdag den 3. september 2011

Nu med to katte!

Ja, det er egentlig ikke noget nyt at vi har to katte, for det har vi haft siden vi fik dem for omkring fem år siden, og indtil for halvanden måned siden.

Dengang havde vi været i sommerhus med kattene. De har været indekatte imens vi boede i lejlighed, men har fået lov til at rende ude når vi har været steder, hvor det var en mulighed. Det har aldrig været et problem at få dem med når vi skulle hjem, hvis vi bare har sørget for at holde øje med hvornår de var inde, og så få lukket døre og vinduer et par timer før afgang.

Men da vi skulle hjem fra sommerhuset, og allerede om morgenen havde "lukket af" fordi begge katte var inde, stak den ene af dem, Mille, af da døren var åben et øjeblik, og selvom det var nogle timer før afgang, nåede vi ikke at fange den ind igen før vi skulle køre - på trods at kalden, raslen med madskålen og en generel eftersøgning i området.

Den var så kommet tilbage om natten, men fik sneget sig væk igen. Og mens mine forældre stadig var i sommerhuset de følgende uger, så de den engang imellem (altid udenfor), og der blev spist af maden og tisset i bakken hver nat. Men til sidst blev de i tvivl om, om det (kun) var vores kat der kom ind, for der gik længe imellem at de så den - til gengæld så de en anden kat fra området luske rundt.

Så tog de fra sommerhuset da ferien sluttede, og vi forberedte os på, at vi nok ikke ville se katten mere.
I går eftermiddags gik vi så og kom tilfældigt til at tale om den igen, og blev enige om, at den nok havde fundet en anden familie i sommerhusområdet, som gav den mad, og at vi nok ikke ville se den igen. Og havde den ikke fundet et andet mad-sted, ville den nok ikke klare sig ret længe, når det begynder at blive koldere.
En time senere ringede min stedfar så, at de havde set den igen, og at de ville give lyd så snart den var inde i huset. Og det gjorde han allerede en halv time efter, og nu har de lige været forbi og aflevere den. Den har tabt sig, men den havde også en del polstring at give af, og man kan håbe at tilværelsen som udekat fremover kan have samme gavnlige effekt på den - selvom den nu er kommet til et sted, hvor der bliver serveret mad hver dag.

De to katte har ikke set hinanden endnu, for søsteren, Diva, rendte afsted før Mille blev afleveret. Men mon ikke snart de finder hinanden igen, og så i øvrigt kan udgøre et stærkt team mod naboens hund og genboens kat, der begge har jaget Diva ud af deres respektive haver indtil flere gange.

1 kommentar:

  1. Dejligt at læse hun er vendt hjem igen. Det er aldrig sjovt at måtte "forlade" et dyr, man ikke ved hvad der sker med, selv om det ikke er det man vil.
    Håber genforenelsen med søster bliver god :)
    Kh Micha

    SvarSlet